
- reklama -
Suroviny
4 porce
- dýně hokkaidó nebo dužnina z oranžové dýně
- sůl
- pepř
- 1 PL másla
- 250 g uzené slaniny
- 2 cibule
Postup přípravy receptu
-
Dýni nakrájíme na kostky a buď uvaříme v páře nebo upečeme v troubě doměkka (v páře je za cca 10 minut hotová, pečení v troubě trvá přibližně 45minut).
-
Mezitím roztavíme slaninu, přidáme proužky cibule a společně opečeme do zlatova.
-
Měkkou dýni vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme máslo a rozšťoucháme naprosto stejně, jako při přípravě šťouchaných brambor.
-
Servírujeme posypané opečenou slaninou s cibulí.
Poznámka od kuchařky
Protože dýně je nasládlá, podávala jsem k pokrmu ještě kyselé okurky. Určitě by šel i salát z čerstvého kysaného zelí…
Kuchařka: Danca









