Šťouchaná dýně se slaninkou

59
- reklama -

Suroviny
4 porce

dýně hokkaidó nebo dužnina z oranžové dýně
sůl
pepř
1 PL másla
250 g uzené slaniny
2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájíme na kostky a buď uvaříme v páře nebo upečeme v troubě doměkka (v páře je za cca 10 minut hotová, pečení v troubě trvá přibližně 45minut).

  2. Mezitím roztavíme slaninu, přidáme proužky cibule a společně opečeme do zlatova.

  3. Měkkou dýni vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme máslo a rozšťoucháme naprosto stejně, jako při přípravě šťouchaných brambor.

  4. Servírujeme posypané opečenou slaninou s cibulí.

Poznámka od kuchařky

Protože dýně je nasládlá, podávala jsem k pokrmu ještě kyselé okurky. Určitě by šel i salát z čerstvého kysaného zelí…