
- reklama -
Suroviny
- 1 kg polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- citrónová kůra
- 100 g droždí
- 200 g cukru
- 400 g másla
- asi 0,4 l mléka
- 150 g mandlí
- 100 – 500 g rozinek namočených v rumu
- 200 g kandovaného ovoce
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme těsto do kterého přidáme rozinky, kandované ovoce atd. Těsto necháme asi 2 hodiny kynout. Propracujeme a necháme ještě asi 30 minut kynout.
-
Těsto rozdělíme na 2 poloviny a zformujeme z nich tvary podobné silnější bílé vece. Na jedné straně vytvoříme žlábek, který je typický pro tvar štoly.
-
Přendáme na vymazaný plech a dáme do středně vyhřáté trouby, pečeme 1-1,5 hodiny. Ještě horké potíráme rozehřátým máslem a bohatě sypeme moučkovým cukrem.
Kuchař: Beetty