![Štika s Nivou_5ff90280e346d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/stika-s-nivou_5ff90280d0ba0.jpeg)
- reklama -
Suroviny
podle velikosti
- celá očištěná vykuchaná štika
- Niva nebo jiný sýr, dobrá je Gorgonzola
- anglická slanina
- koření na ryby
Postup přípravy receptu
-
Vykuchanou, dobře osušenou menší štiku potřeme kořením na ryby, kůžičku před potřením drobně nařežeme, po té do dutiny břišní vložíme nivu a štiku zabalíme do anglické slaniny.
-
Takto připravenou zabalíme do alobalu a necháme cca 30 minut pect při 180°C. Podáváme s bramborovým salátem, brambory nebo jen tak s chlebem.
Poznámka od kuchařky
je li štika větší můžeme odříznout hlavu
Kuchař: Zajic1