- reklama -
Suroviny
4 porce
- Ryba:
- čerstvá štika
- 75 g másla
- sůl a pepř
- Salát:
- 750 g brambor uvařených ve slupce
- 10 ks ředkviček nakrájených na tenké plátky
- 1 salátová okurka nakrájená na tenké plátky
- 200 g zakysané smetany
- 150 g bílého jogurtu (min 3% tuku)
- 1 lžíce majonézy
- 1,5 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- citron
Postup přípravy receptu
-
Vykuchanou a očištěnou štiku nakrájíme na podkovy cca 3 cm silné. Na pánvi rozpálíme máslo a štiku na něm z obou stran opečeme, osolíme a opepříme. Poté ještě vložíme do trouby a dopékáme cca 10-15 minut.
-
Uvařené brambory na salát nakrájíme na kostičky, přidáme na tenko pokrájené ředkvičky a salátovou okurku, zakysanou smetanu, jogurt, majonézu, hořčici, šťávu z citronu, sůl a pepř. Vše společně promícháme a necháme chvilku odležet (stačí 10 minutek) a můžeme podávat společně s rybičkou 🙂
Poznámka od kuchařky
Tento salátek není určen na dlouhé stání v lednici, díky čerstvé zelenině pak začne pouštět vodu, takže je nejlepší sníst ho ještě ten den.
Kuchařka: Ivana K.