
- reklama -
Suroviny
- 6 porcí štiky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička červené papriky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- houby (já jsem použila václavky)
- 1 lžíce sojové omáčky
- brambory
- mléko
- máslo
- rozmarýn
- olej na potření plechu
Postup přípravy receptu
-
Štiku nasolíme.
-
Olivový olej smícháme se zázvorem, kmínem a paprikou a směsí potřeme rybí porce.
-
Takto připravené ryby dáme do lednice chvilku odležet.
-
Na troše oleje dusíme houby a podléváme je malinko vodou. Přidáme sojovou omáčku.
-
Asi po půl hodině dušení hub přidáme porce ryb – nejprve opékáme stranu, kde je kůže.
-
Postupně takto opékáme 15minut na houbách rybu a průběžně ji otáčíme, aby byla pěkně opečená z obou stran. Ke konci opékání přidáme nahrubo nakrájený česnek.
Podáváme s bramborovými pečenými hromádkami: -
Z uvařených brambor našleháme bramborovou kaši do které přidáme mléko, máslo a rozmarýn. Kaši plníme do zdobícího sáčku a na olejem vymazaný plech stříkáme hromádky, které pečeme do zlatavé barvy ve vyhřátí troubě.
Kuchařka: hanahcotton









