Štíhlé haluše

57
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 balení Šmakounovo Štíhlých nudlí
400 g kysaného zelí
500 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
2 jablka
1 cibule (velká)
1 hrst sušených rajčat
2 lžičky kmínu
3 lžíce oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli.


    Zobrazit celý recept

  2. Rajčata si nakrájíme na menší kousky. Určitě je lepší použít sušená v pytlíčku, nikoliv naložená v oleji.

  3. Přidáme k cibuli, zasypeme kmínem a 2 minuty restujeme. Vmícháme scezené zelí, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.

  4. Nyní už jen zbývá oloupat a jemně nastrouhat jablíčka, která nám zelí zahustí a zároveň osladí. Ještě necháme 10 minut dusit a během toho si na 2 lžících oleje krátce orestujeme Štíhlé nudle.

  5. Vše dohromady promícháme, dochutíme solí a pepřem, můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Je tu čtvrtek a s ním nový recept s výrobky Šmakoun. Tentokrát jsem si připravila zdravější verzi klasiky, kterou jsem vždy milovala nejen se zelím, ale třeba i bryndzou.