Suroviny
4 porce
- 2 balení Šmakounovo Štíhlých nudlí
- 400 g kysaného zelí
- 500 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
- 2 jablka
- 1 cibule (velká)
- 1 hrst sušených rajčat
- 2 lžičky kmínu
- 3 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci oleje necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli.
-
Rajčata si nakrájíme na menší kousky. Určitě je lepší použít sušená v pytlíčku, nikoliv naložená v oleji.
-
Přidáme k cibuli, zasypeme kmínem a 2 minuty restujeme. Vmícháme scezené zelí, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.
-
Nyní už jen zbývá oloupat a jemně nastrouhat jablíčka, která nám zelí zahustí a zároveň osladí. Ještě necháme 10 minut dusit a během toho si na 2 lžících oleje krátce orestujeme Štíhlé nudle.
-
Vše dohromady promícháme, dochutíme solí a pepřem, můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Je tu čtvrtek a s ním nový recept s výrobky Šmakoun. Tentokrát jsem si připravila zdravější verzi klasiky, kterou jsem vždy milovala nejen se zelím, ale třeba i bryndzou.