- reklama -
Suroviny
- jablečný mošt
Postup přípravy receptu
-
Čerstvě vylisovaný jablečný mošt necháme ve vyšší nádobě max.24 hodin usadit – drobounké pevné částečky, rozptýlené v moštu, při jeho stání klesnou ke dnu.
Čistou šťávu pak stočíme hadičkou, na dně nádoby zůstanou jen usazené kaly. -
Čistým moštem naplníme zavařovací sklenice, dobře zavíčkujeme, zahřejeme na teplotu 85°C a při této teplotě je 25 minut sterilujeme.
Poznámka od kuchařky
Jinou možností, jak vyčistit čerstvý mošt, je filtrace přes plátno, ale my doma ho čistíme jen stažením hadičkou.
Zavařené sklenice zkontrolujeme, dobře chycené uložíme ve sklepě. V zimě, když pak takovou sklenici otevřete, vůně jablek z ní provoní celou místnost. :)) Většinou mošt pijeme ředěný vodou.
Kuchařka: cathleen