
- reklama -
Suroviny
- špičaté čerstvé papriky
- bílé hlávkové zelí
- čerstvě jemně nastrouhaný křen
- konzervační přípravek Deko
- rostlinný olej ( ne olivový )
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na jemno nakrájíme zelí, mírně osolíme a v misce ho pořádně rukama pomačkáme. Necháme ho alespoň hodinu odležet, aby zvláčnělo, lépe se nám budou papriky plnit.
-
Pak k němu přidáme nastrouhaný křen, množství nechám na vás, podle chuti.
Deko uvaříme podle návodu na sáčku a necháme zchladnout. -
Paprikám seřízneme vršky, můžete je schovat na uzavření paprik, připíchnete je k naplněné paprice párátky. Papriky zbavíme semen a žeber a naplníme zelím s křenem. Naskládáme je otvory nahoru do sklenic a zalijeme nálevem z Deka. Na závěr zalijeme trochou oleje. Uzavřeme důkladně víčky a sterilujeme 20 minut při 85 – 90°C.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea