Sterilované papriky plněné zelím a křenem

96
- reklama -

Suroviny

špičaté čerstvé papriky
bílé hlávkové zelí
čerstvě jemně nastrouhaný křen
konzervační přípravek Deko
rostlinný olej ( ne olivový )

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na jemno nakrájíme zelí, mírně osolíme a v misce ho pořádně rukama pomačkáme. Necháme ho alespoň hodinu odležet, aby zvláčnělo, lépe se nám budou papriky plnit.

  2. Pak k němu přidáme nastrouhaný křen, množství nechám na vás, podle chuti.
    Deko uvaříme podle návodu na sáčku a necháme zchladnout.

  3. Paprikám seřízneme vršky, můžete je schovat na uzavření paprik, připíchnete je k naplněné paprice párátky. Papriky zbavíme semen a žeber a naplníme zelím s křenem. Naskládáme je otvory nahoru do sklenic a zalijeme nálevem z Deka. Na závěr zalijeme trochou oleje. Uzavřeme důkladně víčky a sterilujeme 20 minut při 85 – 90°C.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/