Sterilované kápie II.

69
- reklama -

Suroviny

Nálev:
2 l vody
1/2 l octa
150 g cukru(může se přidat 20 tablet sacharinu)
70 g soli
1500 g paprik
(Nálev je velmi jemný.Používám ho na všechny druhy zeleniny a houby.Při používání tohoto nálevu je nutná sterilace)

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, ocet, cukr a sůl povaříme. Papriky zbavíme jádřinců a podélně rozkrojíme. Dáme do hrnce s vodou a necháme přejít varem.

  2. Dáme odkapat a narovnáme do sklenic a zalijeme nálevem. Uzavřeme víčky a sterilujeme.

Poznámka od kuchařky

Já steriluji v troubě asi 20 minut na 150 stupňů.Zapomněla jsem napsat,že do každé sklenice přidávám lžíci oleje.