Sterilované cuketové zelí

150
- reklama -

Suroviny

Cukety
cibule
jablko
cukr
ocet
kmín
pepř
sůl
olej
Můžeme přidat:
bílé víno
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Cukety nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s nakrájenou cibulí, nastrouhaným jablkem, pokmínujeme, osolíme, přidáme pepř, ocet, cukr a sůl, aby chutě byly vyvážené, jako u klasického zelí jak máme kdo rád.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme do sklenic, tak 5 cm od shora, zavíčkujeme a sterilizujeme po dobu 15 minut.

  3. Když pak zelí použijeme a budeme ho dusit, můžeme ho ještě chuťově doladit a můžeme přidat i bílé víno a provensálské koření.

Poznámka od kuchařky

Z Receptů na cukety od Jany Štěpánkové.