- reklama -
Suroviny
- červené kapie (měla jsem 2 kg)
- sůl
- olej
- Nálev:
- 2/3 l vody
- 1/3 l octa
- 100 g krystalového cukru
- 1 lžíce soli
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- hořčičné semínko
Postup přípravy receptu
-
Červené kapie rozpůlíme, vyjmeme semínka, opláchneme a ještě překrojíme na poloviny.
-
Vložíme je do osolené vroucí vody a 5 minut povaříme.
-
Scedíme, necháme okapat, vložíme do sklenic, do každé přidáme lžíci oleje a přidáme nálev.
-
Uzavřeme víčky a sterilujeme na 25 minut při teplotě 85 °C
-
Nálev ještě před přípravou svaříme, pak přidáváme do sklenic.
Poznámka od kuchařky
Pokud vám nebude nálev stačit, tak si ho můžete přidělat 🙂
Kuchařka: MiskaM