Sterilované červené kapie

73
- reklama -

Suroviny

červené kapie (měla jsem 2 kg)
sůl
olej
Nálev:
2/3 l vody
1/3 l octa
100 g krystalového cukru
1 lžíce soli
celý pepř
nové koření
bobkový list
hořčičné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Červené kapie rozpůlíme, vyjmeme semínka, opláchneme a ještě překrojíme na poloviny.


    Zobrazit celý recept

  2. Vložíme je do osolené vroucí vody a 5 minut povaříme.

  3. Scedíme, necháme okapat, vložíme do sklenic, do každé přidáme lžíci oleje a přidáme nálev.

  4. Uzavřeme víčky a sterilujeme na 25 minut při teplotě 85 °C

  5. Nálev ještě před přípravou svaříme, pak přidáváme do sklenic.

Poznámka od kuchařky

Pokud vám nebude nálev stačit, tak si ho můžete přidělat 🙂