Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)

46
- reklama -

Suroviny

1 kg ovoce (brusinky nebo rybíz nebo rakytník)
600 g cukru
citrony
rum

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce umyjeme, nasypeme do hrnce, přidáme cukr. Promícháme a opatrně přivedeme k varu. Nepodléváme žádnou tekutinou, ovoce pustí dost šťávy. Povaříme cca 2 minuty.


    Zobrazit celý recept

  2. Naplníme do sklenic, do každé sklenice navrch položíme kolečko citronu i s kůrou. Zakápneme rumem.

  3. Sklenice uzavřeme, sterilujeme při teplotě 80-85ºC, po dobu 20–25 minut.

  4. Brusinky, rybíz i rakytník používáme tradičně ke svíčkové nebo k masu. Vynikající jsou také v kombinaci se sýrem a ořechy.