Sterilované bílé zelí

756
- reklama -

Suroviny

bílé hlávkové zelí
sůl
kmín
Nálev:
1 l vody
3 dl octa
100 g krystalového cukru
sůl dle chuti
1 lžička celého pepře
1 lžička nového koření
1/2 lžičky hořčičného semínka
– vše vaříme 5 minut

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí najemno nastrouháme, vložíme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Zelí scedíme a po vrstvách vkládáme do čistých sklenic, posypeme kmínem a zalijeme nálevem s kořením.

  3. Uzavřeme víčky a dáme sterilovat na 30 minut při teplotě 90°C.

Poznámka od kuchařky

Jelikož jsem měla zelí dost, tak jsem nálev udělala z dvojité dávky. Pokud by se vám stalo, že vám nálev zbude tak jako mně, tak ho necháme vychladnout a uložíme na příště.

Zelí je chutné, dobré a lepší než v obchodě. 🙂