- reklama -
Suroviny
- bílé hlávkové zelí
- sůl
- kmín
- Nálev:
- 1 l vody
- 3 dl octa
- 100 g krystalového cukru
- sůl dle chuti
- 1 lžička celého pepře
- 1 lžička nového koření
- 1/2 lžičky hořčičného semínka
- – vše vaříme 5 minut
Postup přípravy receptu
-
Očištěné zelí najemno nastrouháme, vložíme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme.
-
Zelí scedíme a po vrstvách vkládáme do čistých sklenic, posypeme kmínem a zalijeme nálevem s kořením.
-
Uzavřeme víčky a dáme sterilovat na 30 minut při teplotě 90°C.
Poznámka od kuchařky
Jelikož jsem měla zelí dost, tak jsem nálev udělala z dvojité dávky. Pokud by se vám stalo, že vám nálev zbude tak jako mně, tak ho necháme vychladnout a uložíme na příště.
Zelí je chutné, dobré a lepší než v obchodě. 🙂
Kuchařka: MiskaM