
- reklama -
Suroviny
Zhruba 3 sklenice
- 1000 g malých rajčátek (cherry)
- 1 KL soli
- 1 PL cukru
- 3 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- 1/2 lžičky tymiánu
- 3 lžíce octa
Postup přípravy receptu
-
Rajčátka omyjeme a větší plody překrojíme na polovinu. Dáme je do mísy, přidáme sůl, cukr, všechno koření a ocet.
-
Vše promícháme a rozdělíme do sklenic. Pokud rajčata pustí málo šťávy, doplníme je ve sklenici převařenou horkou vodou.
-
Uzavřeme pevně víčky a sterilujeme je 25 minut při teplotě 85 °C.
Poznámka od kuchařky
Zavařená rajčátka můžeme použít na rajskou polévku nebo do omáčky.
Kuchařka: MiskaM