Sterilovaná rajčátka

79
- reklama -

Suroviny
Zhruba 3 sklenice

1000 g malých rajčátek (cherry)
1 KL soli
1 PL cukru
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
1/2 lžičky tymiánu
3 lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Rajčátka omyjeme a větší plody překrojíme na polovinu. Dáme je do mísy, přidáme sůl, cukr, všechno koření a ocet.

  2. Vše promícháme a rozdělíme do sklenic. Pokud rajčata pustí málo šťávy, doplníme je ve sklenici převařenou horkou vodou.

  3. Uzavřeme pevně víčky a sterilujeme je 25 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka od kuchařky

Zavařená rajčátka můžeme použít na rajskou polévku nebo do omáčky.