- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg červené řepy
- 30 dkg cibule
- 0,4 dl octu
- 30 dkg cukru
- 3 lžíce soli
- anýz
- křen
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu uvaříme cca 30 minut varu, necháme vychladnout, oloupeme. Nakrájíme na požadovanou velikost,(já dělám na robotu na nudličky).
-
Svaříme nálev, necháme vychladnout. Nálevem prolijeme nastrouhanou řepu.
-
Přidáme nakrájenou cibuli, anýz dle chuti (cca 1 polévkovou lžíci) a na jemno nastrouhaný křen.
Do množství z 5 kg jsem nastrouhala cca 15 cm dlouhý kořen křenu. -
Naplníme do sklenic a sterilujeme cca 25 minut na 80°C.
Kuchařka: Svatava