Sterilovaná červená řepa s křenem

252
- reklama -

Suroviny

1,5 kg červené řepy
30 dkg cibule
0,4 dl octu
30 dkg cukru
3 lžíce soli
anýz
křen

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu uvaříme cca 30 minut varu, necháme vychladnout, oloupeme. Nakrájíme na požadovanou velikost,(já dělám na robotu na nudličky).


    Zobrazit celý recept

  2. Svaříme nálev, necháme vychladnout. Nálevem prolijeme nastrouhanou řepu.

  3. Přidáme nakrájenou cibuli, anýz dle chuti (cca 1 polévkovou lžíci) a na jemno nastrouhaný křen.
    Do množství z 5 kg jsem nastrouhala cca 15 cm dlouhý kořen křenu.

  4. Naplníme do sklenic a sterilujeme cca 25 minut na 80°C.