
Suroviny
4 po 2 kusech masa
- 800 g hovězího masa
- 1-2 lžíce koření na steaky
- cibule
- 1 větší mrkev
- 1 červená paprika
- 1 hrst hrášku
- 1 hrst fazolek
- kousek brokolice
- 3 lžíce smetany na zjemnění
- 1 kostka Masoxu
- hladká mouka na zahuštění a obalení
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z hovězího masa si nakrájíme tenké plátky které naklepeme, osolíme a dost posypeme kořením na steiky z obou stran, pak je obalíme v mouce a hned zprudka opečeme v hrnci na oleji.
-
Když jsou opečený, tak je vyndáme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli, až nám zhnědne, dáme plátky zpátky, zalijeme vodou (vývarem), stáhneme oheň a dusíme tak dlouho, až maso změkne.
-
Mezi dušením si nakrájíme zeleninku, mrkev + papriku na proužky, brokolici na malé kousky a když už je maso téměř hotové a voda vydušená, zahustíme moukou, přidáme připravenou zeleninku, promícháme , zalijeme vodou (vývarem z masoxu), je-li třeba dosolíme a dodusíme, až je maso úplně měkké a zeleninka tak akorát, přidáme smetanu, promícháme a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Je to postup ze začátku dost podobný roštěnkám a to stejkové koření nám udělá výbornou chuť a my jsme si dneska moc pochutnali! Já jsem měla knedlíky a manžel jeho oblíbenou rýži.