Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou

54
- reklama -

Suroviny
4 po 2 kusech masa

800 g hovězího masa
1-2 lžíce koření na steaky
cibule
1 větší mrkev
1 červená paprika
1 hrst hrášku
1 hrst fazolek
kousek brokolice
3 lžíce smetany na zjemnění
1 kostka Masoxu
hladká mouka na zahuštění a obalení
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z hovězího masa si nakrájíme tenké plátky které naklepeme, osolíme a dost posypeme kořením na steiky z obou stran, pak je obalíme v mouce a hned zprudka opečeme v hrnci na oleji.

  2. Když jsou opečený, tak je vyndáme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli, až nám zhnědne, dáme plátky zpátky, zalijeme vodou (vývarem), stáhneme oheň a dusíme tak dlouho, až maso změkne.

  3. Mezi dušením si nakrájíme zeleninku, mrkev + papriku na proužky, brokolici na malé kousky a když už je maso téměř hotové a voda vydušená, zahustíme moukou, přidáme připravenou zeleninku, promícháme , zalijeme vodou (vývarem z masoxu), je-li třeba dosolíme a dodusíme, až je maso úplně měkké a zeleninka tak akorát, přidáme smetanu, promícháme a máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Je to postup ze začátku dost podobný roštěnkám a to stejkové koření nám udělá výbornou chuť a my jsme si dneska moc pochutnali! Já jsem měla knedlíky a manžel jeho oblíbenou rýži.