- reklama -
Suroviny
dle počtu strávníků
- 1 kuřecí stehýnko
- 2 dcl bílého vína
- 2 snítky máty
- 2 snítky rozmarýnu
- 3 pěkně zralé meruňky
- olej na smažení
- bílý pepř
- sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme 1 dcl vína se špetkou bílého pepře, trošinkou soli, nasekanými bylinkami a 2 meruňkami nakrájenými hodně nadrobno. U stehýnka uvolníme kůži a nacpeme tam tuto směs po obou stranách a necháme odležet. Nějaká směs zbude, odložíme na pozdější úpravu.
-
V pánvi rozpálíme olej, vložíme stehýnko a orestujeme. Malinko podlijeme vodou a dusíme do měkka – cca 15 min. Během dušení poléváme vypečenou šťávou.
-
V závěru dušení podlijeme 1 dcl vína a dodusíme, přičemž přidáme zbytek směsi, vypneme sporák a necháme dojít. Příloha dle volby – pohanka, rýže, bramborová kaše.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem pro 8 lidí, rozpis jsem upravila pro 1 porci. Jinak přílohu jsem dala vybrat.
Kuchařka: spagetka