Stehýnka na červené řepě s česnekem

67
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí stehýnka
3 stroužky česneku
1 menší bulva červené řepy
1 PL grilovacího koření na kuře
worchester
chilli omáčka
olej
1 bulva červené řepy

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme, řepu oloupeme a nastrouháme na nejhrubší straně struhadla (většinou tvar slziček), přidáme koření a zakápneme olejem. Vymícháme kašičku.

  2. Směs poctivě vetřeme do stehýnek, obalíme směsí a necháme marinovat aspoň 1 hodinu. Na rozpáleném oleji stehýnka zprudka opečeme po všech stranách, podlijeme (já vypláchnu misku se zbytkem marinády a tím podlívám) a dusíme asi 30 minut.

  3. Během dušení obracíme, poléváme vypečenou šťávou. Dochutíme pár kapkami worchesteru a chilli omáčky. Na talíři obložíme plátky syrové červené řepy. Příloha – těstoviny, rýže, šťouchané brambory.

Poznámka od kuchařky

Potřebovala jsem zlikvidovat řepu a stehýnka. Zeť prohlásil – kdyby do toho přišel ještě křen, úplně ho tam cítím…takže příště i s křenem 😀