
Suroviny
- 4 kuřecí stehýnka
- 3 stroužky česneku
- 1 menší bulva červené řepy
- 1 PL grilovacího koření na kuře
- worchester
- chilli omáčka
- olej
- 1 bulva červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Česnek prolisujeme, řepu oloupeme a nastrouháme na nejhrubší straně struhadla (většinou tvar slziček), přidáme koření a zakápneme olejem. Vymícháme kašičku.
-
Směs poctivě vetřeme do stehýnek, obalíme směsí a necháme marinovat aspoň 1 hodinu. Na rozpáleném oleji stehýnka zprudka opečeme po všech stranách, podlijeme (já vypláchnu misku se zbytkem marinády a tím podlívám) a dusíme asi 30 minut.
-
Během dušení obracíme, poléváme vypečenou šťávou. Dochutíme pár kapkami worchesteru a chilli omáčky. Na talíři obložíme plátky syrové červené řepy. Příloha – těstoviny, rýže, šťouchané brambory.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem zlikvidovat řepu a stehýnka. Zeť prohlásil – kdyby do toho přišel ještě křen, úplně ho tam cítím…takže příště i s křenem 😀