
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Marináda:
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky bujónu v prášku
- 8 lžic olivového oleje
- 2 lžičky sójové omáčky dobré
- 1 lžíce dobré hořčice
- 1-2 lžičky italského koření
- 1 necelou lžičku čerstvě mletého pepře
- 1 lžička grilovacího koření
- Maso:
- 4 kuřecí stehna
- sůl
- 1 stroužek česneku
- 5 dkg másla
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience marinády vyšleháme metličkou. Zapneme troubu na 170°C.
-
Omytá stehna nasolíme z obou stran a položíme na menší plech s vyšším okrajem.
Silikonovým štětcem natřeme všechnu marinádu na stehna a počkáme, až se rozehřeje trouba. Přilijeme asi 1,5 dl vody a nepřikryté vložíme do trouby. Jakmile kuře pustí šťávu, přilijeme vodu, vložíme překrojený česnek. Je nutné přelévat kuře, aby se nespálilo koření v marinádě. Po 50-55 minutách rozdělíme máslo na každou porci a dopečeme ještě 10 minut. -
Podáváme s brambory, šťouchanými brambory s natí jarní cibulky, bramborovou kaší s vmíchanou nasekanou petrželkou, ale i s pohankou, kuskusem, rýží a pod.
Kuchařka: janky3