Stehna a srdíčka z jednoho pekáčku

59
- reklama -

Suroviny
4 porce

300 g krůtích srdíček
300 g kuřecích stehenních řízků
300 g hlávkového zelí
300 g žampionů
sůl
kmín
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Maso očistíme, zbavíme šlach, blanek, tuhých částí a krevních sraženin.


    Zobrazit celý recept

  2. Žampiony a zelí nakrájíme na plátky a část dáme na dno zapékací misky. Na zeleninu položíme maso, posypeme solí, kmínem a mletou paprikou, promícháme a podlijeme vodou. V rozehřáté troubě pečeme za občasného promíchávání asi 30 minut.

  3. Poté přidáme zbytek zeleniny, opět promícháme a vložíme zpět do trouby. Pečeme, dokud není zelenina měkká a maso zlatavé – trvá to ještě asi půl hodiny. Vypneme troubu a necháme dojít. Podáváme nejlépe až druhý den horké a přelité šťávou z masa.

Poznámka od kuchařky

Chuťově naprostá pecka: jak maso, tak zelenina získala dlouhým pomalým pečením delikátní chuť, přičemž srdíčka v kombinaci se zelím a kmínem chutnají – věřte nevěřte – jako kačena se zelím. 😀 http://tankavari.blogerka.cz/Maso/Stehna-a-srdicka…