![Stehna a srdíčka z jednoho pekáčku_5ff6d2674570c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/stehna-a-srdicka-z-jednoho-pekacku_5ff6d26733163.jpeg)
Suroviny
4 porce
- 300 g krůtích srdíček
- 300 g kuřecích stehenních řízků
- 300 g hlávkového zelí
- 300 g žampionů
- sůl
- kmín
- mletá paprika
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Maso očistíme, zbavíme šlach, blanek, tuhých částí a krevních sraženin.
-
Žampiony a zelí nakrájíme na plátky a část dáme na dno zapékací misky. Na zeleninu položíme maso, posypeme solí, kmínem a mletou paprikou, promícháme a podlijeme vodou. V rozehřáté troubě pečeme za občasného promíchávání asi 30 minut.
-
Poté přidáme zbytek zeleniny, opět promícháme a vložíme zpět do trouby. Pečeme, dokud není zelenina měkká a maso zlatavé – trvá to ještě asi půl hodiny. Vypneme troubu a necháme dojít. Podáváme nejlépe až druhý den horké a přelité šťávou z masa.
Poznámka od kuchařky
Chuťově naprostá pecka: jak maso, tak zelenina získala dlouhým pomalým pečením delikátní chuť, přičemž srdíčka v kombinaci se zelím a kmínem chutnají – věřte nevěřte – jako kačena se zelím. 😀 http://tankavari.blogerka.cz/Maso/Stehna-a-srdicka…