Suroviny
.
- ananasový kompot
- bílé víno
- cukr
- Brandy
- soda
- bílý sekt
Postup přípravy receptu
-
Vezmi plechovku (asi 800g) nebo dvě malé, ananasového kompotu v kouscích. I s nálevem dej obsah do teriny, nemáš-li, pak do polévkové mísy, nemáš-li, tak do velkého džbánu či do 3–5litrové zavařovačky či do toho, co máš.
-
Vyprázdni k tomu 1–2 lahve bílého vína (může být tuzemský vlašák, stejný jako podáváš k rybě, rýňák je lepší, moselského je škoda)
Můžeš přisladit sacharózou, krystalová je lepší než mletá. -
Pro „vytažení“ ovocné chuti poctivě zastříkni dobrým destilátem; ideální je cognac, brandy, vodka nebo špiritus.
V nouzi nejvyšší dej pravý rum.
Máš-li pouze slivovici či grappu, chraň tě ruka Páně ji použít!
Zamíchej, zadekluj a dej na pár hodin k ledu.Aby se tví hosté „nezlískali“ ještě před Půlnoční, tak před podáváním přilij vychlazený sifón nebo nevýraznou žlutou sodovku (Češi přilijí sodu nebo limonádu) a nes na stůl.
Až u stolu přidej lahev sektu (snobi, nebo ti co to v nápoji poznají, použijí šampus a ti co to umí použijí sabráž) zlehka zamíchej a skleněnou (nebo nerezovou) naběračkou nalévej (vč. kousků ovoce) do broušených hrníčků (nebo do sklenek bez stopky) a dej k tomu koktejlovou (dezertní) vidličku nebo aspoň „napichovátko“
Zdroj:
Rodinný recept
Poznámka od kuchařky
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…