
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 200 g steak z tuňáka
- olivový olej
- rukola
- čerstvý špenát
- cherry rajče
- okurka
- provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Tuňáka nejprve osolíme a opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.
-
Mezitím nakrájíme zeleninu a smícháme ji dohromady. Můžeme přidat i papriky a další zeleninu podle naší chuti. Lehce osolíme a posypeme provensálským kořením.
-
Na grilovací pánev dáme trochu olivového oleje a z každé strany smažíme 1 minutu. Stačí nám to, aby nám uprostřed zůstal růžový proužek čerstvého masa.
-
Na připravený sálat položíme tuňáka a můžeme podávat. Jako přílohu doporučuji opečenou bagetu s bylinkami a případně česnekem.
Kuchař: david.jilek