- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 steaky z tuňáka
- nové brambory – pokrájené na 1 cm plátky
- cherry rajčátka (na 1/2)
- červená paprika – na širší nudličky
- 1 červená cibule – na čtvrtky
- chilli paprička – bez semínek a pokrájená najemno (nemusí být a nebo já dávám sušenou)
- 2 stroužky česneku – drcené
- tymián
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 200ºC.
-
Dejte tuňáka do misky, osolte, opepřete, přidejte olej, stroužek česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promíchejte a nechte marinovat.
-
Brambory, papriky, cibuli a chilli dáme do zapékací nádoby, spolu s olejem (stačí málo, brambory i papriky pustí vodu, může se malinko podlít), osolíme a pečeme asi 20 minut, až budou brambory měkké.
-
Do pánvičky dáme zbylý česnek a tymián, až začnou syčet, přidáme rajčátka, trochu osolíme a chviličku povaříme.
-
Na grilovací pánev dáme plátky tuňáka, osušené papírovou utěrkou a grilujeme cca minutu po každé straně, aby střed zůstal středně propečený. Na talíři pak servírujeme s brambůrkami a tuňáka přelijeme rajčaty.
Poznámka od kuchařky
Recept z časopisu Apetit.
Kuchařka: Pawla