Steak z tuňáka s rajčaty a paprikovými bramborami

38
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 steaky z tuňáka
nové brambory – pokrájené na 1 cm plátky
cherry rajčátka (na 1/2)
červená paprika – na širší nudličky
1 červená cibule – na čtvrtky
chilli paprička – bez semínek a pokrájená najemno (nemusí být a nebo já dávám sušenou)
2 stroužky česneku – drcené
tymián
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 200ºC.


    Zobrazit celý recept

  2. Dejte tuňáka do misky, osolte, opepřete, přidejte olej, stroužek česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promíchejte a nechte marinovat.

  3. Brambory, papriky, cibuli a chilli dáme do zapékací nádoby, spolu s olejem (stačí málo, brambory i papriky pustí vodu, může se malinko podlít), osolíme a pečeme asi 20 minut, až budou brambory měkké.

  4. Do pánvičky dáme zbylý česnek a tymián, až začnou syčet, přidáme rajčátka, trochu osolíme a chviličku povaříme.

  5. Na grilovací pánev dáme plátky tuňáka, osušené papírovou utěrkou a grilujeme cca minutu po každé straně, aby střed zůstal středně propečený. Na talíři pak servírujeme s brambůrkami a tuňáka přelijeme rajčaty.

Poznámka od kuchařky

Recept z časopisu Apetit.