
- reklama -
Suroviny
- vepřová panenka
- anglická slanina delší plátky
- hrubě mletý pepř
- olej + 1 prolisovaný stroužek česneku
- 3 žampiony
- 100 ml smetany na vaření
- sojová omáčka
- hrubá sůl
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Panenku nařežeme na 4 cm silné kousky. Hřbetem ruky je lehce roztlačíme a naložíme do oleje s jedním rozetřeným česnekem. Necháme hodinku uležet.
-
Slaninu omotáme kolem hrany masa a převážeme provázkem.
-
Maso opepříme a na rozpálené pánvi opékáme z každé strany 4 minuty.
-
Po opečení je nasolíme hrubou solí a zabalíme do alobalu na 10 minut.
-
Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, opečeme, přidáme smetanu a dochutíme pepřem, sojovkou a bazalkou. Chvíli povaříme.
Poznámka od kuchařky
Příloha: brambory na všechny způsoby
Kuchařka: mika59