
- reklama -
Suroviny
            4 porce
							
    
- 800 g jihoamerického Striploinu
- 400 g žampionů
- 100 g uzrálého sýru NIVA
- 200 g uzeného boku na plátky
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- olivový olej
Postup přípravy receptu
- 
Maso s blánou a částí tuku nakrájíme přes vlákna na pěkné steaky, jemně je pěstí poklepeme. Steaky by měly být v průměru 2 až 3 cm vysoké. 
- 
Steaky okořeníme čerstvě mletým pepřem a větvičkou rozmarýnu, lehce potřeme olivovým olejem. 
- 
Do vařící vody dáme oloupané a nožiček zbavené žampiony a necháme 2 minuty spařit. Po vyjmutí je vhodíme do vody s ledem. Schladlé žampiony plníme sýrem a balíme do uzeného boku. 
- 
Na gril s přímým ohněm položíme steaky a pečeme z každé strany 4-6 minut pro středně propečené, pro úplné propečení necháme 2-3 minuty déle. 
- 
Zabalené žampiony grilujeme zároveň s masem. Na žampiony položíme hotový steak, posypeme ho maldonskou solí a podlijeme omáčkou demi-glace. 
            Kuchař: Jakub Novak
        
