
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 200 g hovězí svíčkové
- 20 cm pórku (1/2 bílá a 1/2 zelená část)
- hrubozrnná mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 stroužek česneku českého
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Steak osušíme papírovým ubrouskem.
-
Před přípravou necháme odpočinout, tak aby dosáhl pokojové teploty.
-
Rozpálíme si grilovací pánev.
-
Na ruce si nakapeme olivový olej a steak z obou stran lehce potřeme. Za pomocí mlýnku okořeníme čerstvě mletým pepřem a solí.
-
Vložíme na silně rozpálenou pánev. Opékáme nezakryté a to z každé strany 1 ½ minuty. Steak vyjmeme z pánve a necháme chvilku odpočinout, aby byl šťavnatý.
-
Mezitím si do výpeku vložíme na velmi jemno nakrájený pórek s nasekaným stroužkem česneku.
-
Lehce promícháme, osolíme a opepříme.
-
Pórek je velmi rychle hotov a nepotřebuje více úpravy.
Vhodnou přílohou jsou nastrouhané brambory, které osolíme a smažíme v lívanečníku do křupava.
Kuchař: Colombo65