- reklama -
Suroviny
- Hovězí steaky
- sůl
- koření na steaky (7 pepřů)
- olivový olej
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce másla
- 1 lžička medu
Postup přípravy receptu
-
Maso naložíme do směsi oleje a peřů. Necháme uležet přes noc.
-
Na rozehřátou pánev dáme naložené maso a osmažíme z obou stran po 3 minutách. Pak jemně osolíme (sůl vytahuje vodu a proto solíme až po opečení kdy už je maso zatáhlé).
-
Dáme do pekáčku do vyhřáté trouby asi na 6 minut. Maso se tím krásně dopeče a zůstane šťavnaté.
-
Mezitím si do zbytku oleje co zbylo na pánvi dáme hořčici, máslo, med a sůl a nehcáme provařit.
-
Na talíř dáme steak a polijeme připravenou omáčkou.
Podáváme s americkými bramborami.
Kuchařka: Semy.cz