Steak s kávovou omáčkou ( Red – eye barbecue)

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 hovězí steaky
sůl
pepř
Na omáčku:
15 g másla
10 g najemno nakrájené šalotky nebo bílé části jarní cibulky
1 stroužek česneku
140 g kečupu ( použila jsem sladkou chilli omáčku)
80 ml uvařené černé kávy nebo espresa
20 ml octa balsamico
20 g hnědého cukru
špetka sušeného chilli
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Do steaků vetřeme trochu oleje a necháme je 20 minut odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. V mezičase připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibulku, až začne hnědnout, přisypeme česnek, promícháme a přidáme všechny ostatní suroviny.

  3. Na mírném plameni svaříme na požadovanou hustotu. Podle chuti dosladíme, popř. dosolíme.

  4. Steak opečeme na vhodné rozpálené pánvi ( popř. na grilu) z obou stran, poté vyjmeme a zabalíme do alobalu. Necháme asi 5 minut odpočinout.

Poznámka od kuchařky

Asi bych na základě vlastní zkušenosti doporučila více cukru, popř. kečupu či chilli omáčky a kávu ne úplně nejsilnější.

Bližší informace o přípravě steaku zde http://www.toprecepty.cz/recept/35123-rib-eye-stea…

Recept je podle Zdeňka Pohlreicha z knihy Šéf na grilu

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/