
- reklama -
Suroviny
- 2 hovězí steaky z vnější strany žebra
- 3 velká rajčata
- 4 velké klobouky hub
- červené cibule (4 kolečka)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme rozmačkaný česnek a přelijeme jej do velké misky. Klobouky hub a kolečka cibule potřeme směsí a necháme je dohněda grilovat asi 2 minuty z každé strany. Houby pak nakrájíme na silné plátky a spolu s cibulí je ponoříme do misky s olejem.
-
Oba steaky nakrájíme na tři stejné díly, osušíme je, opepříme a lehce potřeme olejem. Grilujeme je 3 až 4 minuty a pak je otočíme. Délku grilování přizpůsobíme tomu, jak propečené chceme maso mít.
-
Na každý steak položíme plátky rajčat, překryjeme je směsí hub a cibule a ozdobíme sekanou pažitkou.
Kuchař: toprecepty.cz









