![Steak na zeleném salátu s kozím sýrem a olivami_5ff8cdc901dac.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/steak-na-zelenem-salatu-s-kozim-syrem-a-olivami_5ff8cdc8e442d.jpeg)
Suroviny
2 porce
- 2 hovězí steaky (já použila kulatou hovězí plec)
- rukola
- polníček
- baby špenát
- červenolistý dubáček (celkem 100 g lístků)
- 100 g měkkého kozího sýra s bylinkami (např. od firmy President)
- 100 g červených a zelených oliv
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- citronová kůra
- citronová šťáva
- sůl
- citronový pepř
Postup přípravy receptu
-
Smícháme cca 4PL olivového oleje s trochou soli, prolisovaným stroužkem česneku, citronovou kůrou a šťávou (množství dle chuti).
-
Sýr rukama rozdělíme na menší kusy a smícháme s olivami.
-
Salátové lístky opereme, vmícháme sýr s olivami (2PL si necháme stranou) a vše důkladně promícháme se zálivkou.
-
Maso pokojové teploty přejedeme válečkem, osolíme, opepříme citronovým pepřem. Na pánvi rozpálíme olivový olej a maso zprudka osmahneme, z každé strany 3 minuty – mě to stačí, mám ráda steak krvavý, kdo chce steak medium (viz. foto) – vloží steaky i s pánví na cca 6 minut do rozpálené trouby.
-
Hotové maso necháme 5 minut odpočinout a poté nakrájíme na plátky, které klademe na připravený salát, zdobíme lžící směsi sýra a oliv, co jsme si prve nechali stranou.