
- reklama -
Suroviny
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 1/2 celeru
- 2 mrkve
- 2 kyselá jablka
- 1 kořenová petržel
- 1 červená řepa
- 1 velká cibule
- kousek křenu
- ocet
- cukr
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zelí a cibuli na jemno nakrouháme. Mrkev, celer, červenou řepu, petržel a jablka nastrouháme nahrubo.
Z vody, octa, soli a cukru svaříme zálivku (poměr neudávám, záleží na vaší chuti), vody by mělo být poměrně dost, aby zalila všechnu zeleninu. Horkou zálivku nalijeme na zeleninu a přidáme 1-2 lžíce jemně strouhaného křenu a necháme vychladnout.
Poznámka od kuchařky
Salát připravovala Naďa Konvalinková v někdejší Prima vařečce a od té doby ho vyrábím docela pravidelně.
Kuchařka: Eliza