
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 30 dkg cukru
- 4 dkg kakaa
- 6 lžic krupice
- 16 dkg ořechů
- 28 dkg jablek
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 1/2 litru mléka
- 5 lžic hladké mouky – uvařit jako pudink, do horkého vmíchat
- 2 žloutky vychladit a postupně vešlehat do rozšlehaných
- 37 dkg másla s
- 20 – 25 dkg cukru a
- 1 vanilkového cukru
- Krému je hodně i na zdobení, dort prokrojím 1 – 2x, podle toho jaký peču, zda nižší a ve větší formě nebo opačně. My máme rádi krému hodně. Na malý dort stačí poloviční dávka krému.
Postup přípravy receptu
-
Najemno nastrouhat jablka, promíchat s krupicí, nechat nabobtnat min. 1/2 hodiny.
-
Ušlehat žloutky s cukrem do pěny, vmíchat postupně jablka s krupicí, kakao, mleté ořechy a 1/2 prášku do pečiva promíchaného se 3 lžícemi mouky a nakonec sníh z bílků.
-
Vymazat a vysypat formu, péct pomalu cca 3/4 hodiny – hodinu. Polít čokoládovou polevou.
Tento dort není dusivý, je naprosto šťavnatý.
Kuchařka: Jaaja