
Suroviny
2 porce
- 2 hrnečky kuskusu
- 250 g zlatého Moravského uzeného masa (možno i jiné)
- 1/4 brokolice
- 1/3 sáčku mražené čínské zeleniny
- 1 cibule
- pár žampionů
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička koření kari
- 100 ml vývaru z brokolice
- štipec pepře
- pažitka
- kousek másla (může být olej)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuskus si uděláme jak jsme zvyklí a necháme ho stát. Do pánvičky dáme máslo, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme čínskou zeleninu, nakrájené žampiony a chvilku dusíme.
-
V kastrůlku si povaříme v malém množství vody rozebranou brokolici a tak 100 ml vývaru si necháme. K zelenině na pánvičce si přidáme na menší kostičky nakrájené uzené maso, nasekanou povařenou brokolici, dochutíme kořením curry, pepřem a osolíme dle naší chuti.
-
Nakonec smícháme s hotovým kuskusem a nakrájenou pažitkou, nalijeme brokolicový vývar a provaříme.
Poznámka od kuchařky
Udělala jsem kuskus jinak, mám ho ráda, naučila jsem se ho jíst tady na Topkách a trochu jsem mu propadla. Dělala jsem to pro nás dva, aby toho bylo dost a snědla jsem to sama!