Šťavnaté podzimní kuře

97
- reklama -

Suroviny

kuřecí čtvrtky
kysané zelí
mrkev
celer
cuketa
sůl
pepř
majoránka
1 lžíce sádla
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer a cuketu nastrouháme do hlubší zapékací misky. K nastrouhané zelenině přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a promícháme se sádlem.

  2. Osolené kuřecí kousky vložíme do zapékací misky a pěkně ho zakryjeme nastrouhanou zeleninou. Misku přiklopíme poklicí – případně alobalem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě 3/4 hodiny. Posledních 10 minut odděláme poklici – či alobal, kousky kuřete dáme na zeleninu a dopečeme, aby bylo kuře zlaté.

  4. Po upečení kuře vyndáme a zapečenou zeleninu smícháme s uvařenou rýží.

Poznámka od kuchařky

mrkev, cuketu,celer a kysané zelí dáváme v poměru 1:1