
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 400 g kuřecích stehenních řízků (nebo prsních)
- 80 g anglické slaniny (nebo moravské…)
- 100 g sýru Gouda (nebo uzeného, Nivy…)
- 50 g kapie (nebo červené papriky)
- 1 vejce
- necelá lžička sušeného česneku
- pepř mletý
- sůl
- 1 lžíce Solamylu
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky pokrájíme na drobnější kousky (nemlít) a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou slaninu s paprikou, přisypeme strouhaný sýr dle chuti (dnes jsem dal Goudu a Nivu), vejce, sušený česnek, pepř a sůl (pozor na slanost sýru a slaniny) dle chuti. Vše důkladně promícháme, zaprášíme Solamylem a ještě jednou promícháme.
-
V mokrých rukách tvoříme menší řízečky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.
-
Podáváme s libovolnou bramborovou přílohou, dipy nebo zeleninovým salátem.
Kuchař: recepty73