- reklama -
Suroviny
- 12 kuřecích paliček
- 500 ml podmáslí
- sušený česnek
- sůl
- 100 g hladké mouky
- 1 instantní rajčatová omáčka (nejlépe bez zavářky)
- asi 5 lžic kořenící směsi Adamova žebra (nebo jiné, podobné, s červenou paprikou)
- 1 lžička provensálského koření
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a přes noc naložíme do podmáslí, okořeněného granulovaným česnekem.
-
Druhý den maso vyndáme, necháme okapat a osušíme (spořivější mohou z podmáslí vyrobit polévku).
-
Mouku, prášek na přípravu rajské polévky a koření smícháme v igelitovém sáčku, postupně do něj vkládáme paličky a dobře protřeseme, aby byly celé obalené.
-
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje na středním stupni asi půl hodiny.
Kuchařka: Eliza