Šťavnaté kuřecí paličky

51
- reklama -

Suroviny

12 kuřecích paliček
500 ml podmáslí
sušený česnek
sůl
100 g hladké mouky
1 instantní rajčatová omáčka (nejlépe bez zavářky)
asi 5 lžic kořenící směsi Adamova žebra (nebo jiné, podobné, s červenou paprikou)
1 lžička provensálského koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a přes noc naložíme do podmáslí, okořeněného granulovaným česnekem.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den maso vyndáme, necháme okapat a osušíme (spořivější mohou z podmáslí vyrobit polévku).

  3. Mouku, prášek na přípravu rajské polévky a koření smícháme v igelitovém sáčku, postupně do něj vkládáme paličky a dobře protřeseme, aby byly celé obalené.

  4. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje na středním stupni asi půl hodiny.