Šťavnaté „aztécké“ karbanátky

103
- reklama -

Suroviny
8 ks

500 g mletého vepřového masa
2 pl koření Aztécký poklad
2 pl Solamylu
3 pl orientální hořčice
1 kl drceného kmínu
1 cibule
olej na smažení
kolečka cibule na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v míse promícháme s ostatními uvedenými surovinami.

  2. Nejlépe přes noc necháme v uzavřené nádobě v lednici uležet, pokud se nám nechce čekat, tak alespoň minimálně jednu hodinu.

  3. Poté vytvarujeme 8 větších karbanátků, které na velké pánvi v rozehřátém oleji opékáme 7 minut z každé strany.

  4. Po opečení přendáme na papírovou utěrku, nebo silnější ubrousek odsát přebytečný tuk a můžeme podávat s pečivem, ozdobené kolečky cibule, nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Tyto karbanátky jsou velice chutné. Pokud je usmažíme večer a budeme jíst až druhý den, nic se neděje, jsou zaležené a ještě chutnější, než konzumované ihned po usmažení.

Receptů na karboše je tady spousta, tak přidávám další dobrý do dlouhé řady:-) Vyráběla jsem minulý měsíc, ale někde se mi v PC zatoulaly fotky, které jsou s bleskem a nic moc a našla jsem je až dnes.