
Suroviny
8 ks
- 500 g mletého vepřového masa
- 2 pl koření Aztécký poklad
- 2 pl Solamylu
- 3 pl orientální hořčice
- 1 kl drceného kmínu
- 1 cibule
- olej na smažení
- kolečka cibule na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v míse promícháme s ostatními uvedenými surovinami.
-
Nejlépe přes noc necháme v uzavřené nádobě v lednici uležet, pokud se nám nechce čekat, tak alespoň minimálně jednu hodinu.
-
Poté vytvarujeme 8 větších karbanátků, které na velké pánvi v rozehřátém oleji opékáme 7 minut z každé strany.
-
Po opečení přendáme na papírovou utěrku, nebo silnější ubrousek odsát přebytečný tuk a můžeme podávat s pečivem, ozdobené kolečky cibule, nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Tyto karbanátky jsou velice chutné. Pokud je usmažíme večer a budeme jíst až druhý den, nic se neděje, jsou zaležené a ještě chutnější, než konzumované ihned po usmažení.
Receptů na karboše je tady spousta, tak přidávám další dobrý do dlouhé řady:-) Vyráběla jsem minulý měsíc, ale někde se mi v PC zatoulaly fotky, které jsou s bleskem a nic moc a našla jsem je až dnes.