Šťavnatá pečeně ze selete na majoránce a cibuli

63
- reklama -

Suroviny

800 g plece ze selete
180 g másla
2 – 3 ks větší cibule
5-6 stroužků česneku
5 kuliček nového koření
červená mletá paprika na poprášení masa
1 lžička kmínu
2 – 3 KL promnuté majoránky
+ vývar nebo voda
( rajčátka )

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, posolíme, pokmínujeme, posypeme dobře promnutou majoránkou a vložíme nové koření.

  2. Maso položíme do pekáčku radši na špejle – kůží dolů, aby se nám nespálilo. Přidáme trochu vody, přikryjeme alobalem a pečeme v rozehřáté troubě.

  3. Po 20-25 minutách odstraníme alobal, přidáme máslo a tři nahrubo pokrájené cibule s 5-6 stroužky česneku, pokrájeného na plátky.

  4. Pečeme za stálého podlévání vodou dalších 30-35 minut, abychom stále měli velké množství šťávy.

  5. Ke konci pečení posypeme maso sypkou červenou paprikou nebo přidáme dvě rajčátka.

  6. Pečeme do chvíle, kdy je maso upečené pěkně dočervena a jde dobře od kosti. Podáváme s karlovarským nebo bramborovým knedlíkem a se zelím.

Poznámka od kuchařky

Dá se přidat i bůček nebo pivo na podlévání.

Přidala jsem 2 plátky bůčku.