- reklama -
Suroviny
- 4 stonky řapíkatého celeru
- 1 malá červená řepa
- 1/2 bílé ředkve nebo 4 červené ředkvičky
- 3 mrkve
- citronová šťáva (z jednoho citronu)
- zelená petrželka
- neperlivá voda nebo filtrovaná voda
Postup přípravy receptu
-
Stonky řapíkatého celeru důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kousky, řepu a ředkve omyjeme, oloupeme a také pokrájíme, mrkev oškrábeme a rozkrájíme. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno.
-
Vše zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a rozmixujeme.
-
Dáme vychladit a pijeme průběžně přes den.
Poznámka od kuchařky
Čerstvá šťáva z této zeleniny výborně pomáhá při vylučování jedovatých látek z těla a při čištění ledvin, upravuje i metabolismus. Řapíkatý celer můžeme chroupat jako pamlsek jen tak. Každodenní pití šťávy z řapíkatého celeru se doporučuje lidem s nadváhou a diabetikům.
Kuchařka: varilamyskakasicku