Štáva z řapíkatého celeru, mrkve, ředkve a červené řepy

78
- reklama -

Suroviny

4 stonky řapíkatého celeru
1 malá červená řepa
1/2 bílé ředkve nebo 4 červené ředkvičky
3 mrkve
citronová šťáva (z jednoho citronu)
zelená petrželka
neperlivá voda nebo filtrovaná voda

Postup přípravy receptu

  1. Stonky řapíkatého celeru důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kousky, řepu a ředkve omyjeme, oloupeme a také pokrájíme, mrkev oškrábeme a rozkrájíme. Petrželku omyjeme a nasekáme nadrobno.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a rozmixujeme.

  3. Dáme vychladit a pijeme průběžně přes den.

Poznámka od kuchařky

Čerstvá šťáva z této zeleniny výborně pomáhá při vylučování jedovatých látek z těla a při čištění ledvin, upravuje i metabolismus. Řapíkatý celer můžeme chroupat jako pamlsek jen tak. Každodenní pití šťávy z řapíkatého celeru se doporučuje lidem s nadváhou a diabetikům.