
- reklama -
Suroviny
3 lahve
- 30 – 35 květů černého bezu
- 1 kg třtinového cukru
- 2 litry převařené vody
- 5 ks citronů
Postup přípravy receptu
-
Omyté bezové květy dáme do lahve, přidáme jeden dobře omytý citron, který nakrájíme na kolečka a zalijeme převařenou zchladlou vodou. Toto vše necháme do druhého dne macerovat.
-
Potom vše přecedíme, přidáme 1 kg třtinového cukru a necháme vařit na mírném ohni, jen lehce probublávat, nakonec přidáme šťávu ze čtyř vymačkaných citrónů a už jen prohřejeme.
-
Hotovou bezovou šťávu přelijeme do čistých lahví a pevně uzavřeme.
Poznámka od kuchařky
Tato šťáva je výborná, velice osvěžující, nejen v létě po přípravě, ale skvěle se hodí hlavně v zimě – pokud ji nestihneme vypít.
Kuchařka: LENULKA611









