
Suroviny
450-500ml nápoje + 400g sorbetu
- 2 kiwi
- 1 mango
- 1 banán
- šťáva z 1 pomeranče
- 50g fruktosy
- 100ml vody
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a pokrájené kiwi, mango a banán spolu se šťávou rozmixujeme co nejvíce do hladka. Poté přepasírujeme, ale úplně do sucha. Získáme zhruba 450-500 ml nápoje, který nám po ránu dodá velkou porci vitamínů a energie, zkrátka nás nakopne.
-
„Odpad“ z pasírování použijeme k výrobě sorbetu.
-
Do mrazáku si dáme chladit nádobu, ve které sorbet zamrazíme. Z fruktosy a vody uvaříme sirup, tzn. přivedeme k varu, aby se fruktosa rozpustila a poté necháme ještě 2 -3 minuty probublávat.
-
Necháme vychladnout, vmícháme „odpad“ a nalijeme do připravené ledové nádoby.
-
V mrazáku necháme 30 min chladit, poté metličkou provzdušníme, hmota by měla lehce zesvětlat. Poté vrátím do mrazáku a po 1 hod opět promícháme.
-
Poté už necháme v mrazáku do servírování.
-
Sorbet by se měl podávat ne úplně zmrzlý, ale lehce změklý.