Staropražské obložené hovězí s vaječnou omáčkou

75
- reklama -

Suroviny

750 g hovězího masa (nejlépe květová špička)
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
celý pepř
nově koření
bobkový list
sůl
Omáčka:
2 vejce vařená naměkko
40 ml oleje
2 lžičky dijonské hořčice
kapary
sůl
K podávání:
nakládaná červená řepa
kyselé okurčičky

Postup přípravy receptu

  1. Vodu přivedeme k varu, vložime maso (můžeme ho svázat provázkem aby drželo tvar a lépe se krájelo), koření, zeleninu a pomalým varem uvaříme doměkka.
    Maso vyjmeme z vývaru a necháme zchladnout.

  2. Do nádoby na mixování vloźime oloupaná vejce uvařená naměkko, přidáme hořčici, přilijeme olej a ponorným mixerem připravíme omáčku krémové konzistence. Dochutíme solí a vmicháme kapary.

  3. Na taliře rozdělíme maso nakrájené na plátky, obložime okurkami, řepou a doplníme omáčkou.
    Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Ještě by na talíři měly být nakládané hříbky, ale ty bohužel nemám.

Ve staré Praze asi neznali dijonskou hořčici, to jsem si upravila podle chuti.