
- reklama -
Suroviny
- 750 g hovězího masa (nejlépe květová špička)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- celý pepř
- nově koření
- bobkový list
- sůl
- Omáčka:
- 2 vejce vařená naměkko
- 40 ml oleje
- 2 lžičky dijonské hořčice
- kapary
- sůl
- K podávání:
- nakládaná červená řepa
- kyselé okurčičky
Postup přípravy receptu
-
Vodu přivedeme k varu, vložime maso (můžeme ho svázat provázkem aby drželo tvar a lépe se krájelo), koření, zeleninu a pomalým varem uvaříme doměkka.
Maso vyjmeme z vývaru a necháme zchladnout. -
Do nádoby na mixování vloźime oloupaná vejce uvařená naměkko, přidáme hořčici, přilijeme olej a ponorným mixerem připravíme omáčku krémové konzistence. Dochutíme solí a vmicháme kapary.
-
Na taliře rozdělíme maso nakrájené na plátky, obložime okurkami, řepou a doplníme omáčkou.
Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Ještě by na talíři měly být nakládané hříbky, ale ty bohužel nemám.
Ve staré Praze asi neznali dijonskou hořčici, to jsem si upravila podle chuti.
Kuchařka: maris