Staromládenecká bašta

46
- reklama -

Suroviny

točený kabanos
plnotučná hořčice
brambory
strouhaný sýr
vejce
smetana
olej na vymaštění mísy

Postup přípravy receptu

  1. Kabanos nakrájíme na kolečka, brambory nakrájíme na tenké plátky – pokud chceme plátky hrubší, je dobré brambory předvařit.

  2. Do vymaštěné zapékací mísy dáme plátky kabanosu, které potřeme hořčicí. Poté poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme a posypeme sýrem.1/3 sýra si odložíme.

  3. Takto opakujeme postup až je mísa plná, končíme kabanosem. Do vyhřáté trouby dáme asi na 3/4 hodiny všechno zapéct. Záleží na typu trouby.

  4. Poté mísu vyjmeme a vše zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou a zbytkem strouhaného sýra.Znovu dáme do trouby a pečeme až vznikne na povrchu křupavá krusta.

    Celý pokrm můžeme ozdobit sterilovanou kapií.