
- reklama -
Suroviny
- točený kabanos
- plnotučná hořčice
- brambory
- strouhaný sýr
- vejce
- smetana
- olej na vymaštění mísy
Postup přípravy receptu
-
Kabanos nakrájíme na kolečka, brambory nakrájíme na tenké plátky – pokud chceme plátky hrubší, je dobré brambory předvařit.
-
Do vymaštěné zapékací mísy dáme plátky kabanosu, které potřeme hořčicí. Poté poklademe plátky brambor, které osolíme a opepříme a posypeme sýrem.1/3 sýra si odložíme.
-
Takto opakujeme postup až je mísa plná, končíme kabanosem. Do vyhřáté trouby dáme asi na 3/4 hodiny všechno zapéct. Záleží na typu trouby.
-
Poté mísu vyjmeme a vše zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou a zbytkem strouhaného sýra.Znovu dáme do trouby a pečeme až vznikne na povrchu křupavá krusta.
Celý pokrm můžeme ozdobit sterilovanou kapií.
Kuchařka: hanahcotton