- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 250 ml čočky
- 1 mrkev
- 2 rajčata
- 1 malá bílá paprika
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- celerová nať
- 1 lžíce majoránky
- trošku pepře
- zeleninový vývar (nebo Vegeta)
- 1 snítka libečku
- 2 bobkové listy
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit čočku spolu s nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem a bobkovými listy, do malého množství vody.
-
Když začne čočka měknout, přidáme rajčata na kostičky, papriku na malé proužky, trochu pepře, nakrájenou celerovou nať s libečkem, přilijeme zeleninový vývar (kostku, Vegetu…) a nakonec osolíme jak je potřeba a vaříme do měkka.
Poznámka od kuchařky
Kdo rád čočkovku, aby mu tam stála lžíce, může jí zajíškovat a kdo jí má rád kyselou, přidá ocet!!!
Takhle jí dělaly naše babičky a já jsem jim tam zafušovala paprikový lusk se zeleninovým vývarem-oni dávali Maggi.
Já na ty polévky fakt „ujíždím“-možná, že jsem s nimi protivná, ale…nemůžu si pomoct.
Kuchařka: Bibinka