Starodávná čočkovka

60
- reklama -

Suroviny
6 porcí

250 ml čočky
1 mrkev
2 rajčata
1 malá bílá paprika
1 cibule
3 stroužky česneku
celerová nať
1 lžíce majoránky
trošku pepře
zeleninový vývar (nebo Vegeta)
1 snítka libečku
2 bobkové listy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit čočku spolu s nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem a bobkovými listy, do malého množství vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Když začne čočka měknout, přidáme rajčata na kostičky, papriku na malé proužky, trochu pepře, nakrájenou celerovou nať s libečkem, přilijeme zeleninový vývar (kostku, Vegetu…) a nakonec osolíme jak je potřeba a vaříme do měkka.

Poznámka od kuchařky

Kdo rád čočkovku, aby mu tam stála lžíce, může jí zajíškovat a kdo jí má rád kyselou, přidá ocet!!!

Takhle jí dělaly naše babičky a já jsem jim tam zafušovala paprikový lusk se zeleninovým vývarem-oni dávali Maggi.

Já na ty polévky fakt „ujíždím“-možná, že jsem s nimi protivná, ale…nemůžu si pomoct.