
- reklama -
Suroviny
- 460 ml vlažné vody
- 2 lžíce octa
- 3,5 lžičky soli
- 150 g vařených, jemně strouhaných brambor
- 900 g prosáté hladké mouky
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 – 3/4 lžičky fenyklu
- 1/2 – 3/4 anýzu
- 1/2 – 3/4 koriandru (koření, mimo kmín, pomeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři)
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky sušeného droždí
- NA POTŘENÍ:
- 2 lžíce oslazené vody
- 1 lžíce celého kmínu
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme kmínem povrch i dost ke kraji.
-
Program – klasik, kůrka střední, velký bochník.
Toto množství je pro pekárnu Eta – Harmony, pro pekárny s menší nádobou, je třeba množství upravit. Bochník váží 1450-1500 g.
Poznámka od kuchařky
Recept byl kdysi v nějakém časopise, ale určený pro pečení v normální troubě s čerstvým droždím.Tak jsem si ho zkoušela v pekárně, aby byl opravdu velký bochník, ale neutekl :-)) Tady doporučuji použít sušené droždí a dávku nezvyšovat. Majitelé menších pekáren si udějají chlebík třeba z poloviční dávky.
Kuchařka: Merylas