Staročeské rachotkrumple, kudlánky, šmorn…

174
- reklama -

Suroviny
2 porce

asi 300 g hrubé mouky
sůl
2 vejce
2 lžíce mléka
sádlo
cibule, česnek
zbytek vařeného nebo pečeného masa (popř. uzenina)
kapie
petrželka nebo pažitka
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme tuhé těsto a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do vroucí a osolené vody, vaříme asi 3 minuty. Scedíme, necháme okapat a rozprostřeme na pekáč.

  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájenou kapii a maso a orestujeme.
    Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě nasekanou petrželku nebo pažitku, opepříme,přisolíme , promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.

Poznámka od kuchařky

Mám ráda staročeská jídla a toto patří mezi nejoblíbenější v naší rodině. Přesný název neznám, narazila jsem na různé názvy. Každý kraj to nazývá jinak.