
- reklama -
Suroviny
2 porce
- asi 300 g hrubé mouky
- sůl
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- sádlo
- cibule, česnek
- zbytek vařeného nebo pečeného masa (popř. uzenina)
- kapie
- petrželka nebo pažitka
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme tuhé těsto a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do vroucí a osolené vody, vaříme asi 3 minuty. Scedíme, necháme okapat a rozprostřeme na pekáč.
-
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájenou kapii a maso a orestujeme.
Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě nasekanou petrželku nebo pažitku, opepříme,přisolíme , promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.
Poznámka od kuchařky
Mám ráda staročeská jídla a toto patří mezi nejoblíbenější v naší rodině. Přesný název neznám, narazila jsem na různé názvy. Každý kraj to nazývá jinak.
Kuchařka: RubyRom









