- reklama -
Suroviny
- 200 g pohankové mouky
- 100 g žaludové mouky
- 3 gramy soli
- trochu kmínu
- voda
Postup přípravy receptu
-
Smícháme pohankovou a žaludovou mouku se solí a kmínem.
-
Přidáme tolik vody, abychom získali těsto tvárné těsto ze kterého lze vytvarovat asi 3 až 4 mm silná placka na pečící papír.
-
V troubě pečeme při teplotě 160°C zhruba 20 minut.
-
Teplé placky se namáčejí do lněného oleje nebo slunečnicového oleje nebo sádla.
Poznámka od kuchařky
Původní receptura doporučuje jíst tyhle placky se lněným nebo slunečnicovým olejem (samozřejmě za studena lisovaný)či sádlem, ale jsme si doma oblíbili namáčet tyhle placky do kvalitního panenského olivového oleje. Tento jednoduchý recept jsem objevila na diskuzi o bezlepkové stravě, takže je vhodný i pro lidi trpící celiakií.
Kuchařka: Kamilla