
- reklama -
Suroviny
- 1 kuře
- 2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- asi 300 ml drůbežího vývaru
- asi 3 lžíce oleje
- 30 g hladké mouky
- 300 ml smetany
- 1 lžíce citrónové šťávy
- troška citrónové kůry
- 1 lžíce másla
- 50 g mandlových lupínků
Postup přípravy receptu
-
Omyté kuře naporcujeme. osolíme, posypeme lžičkou zázvoru a necháme chvilku odležet.
Připravené kousky kuřete opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka. -
Měkké kousky kuřete vyndáme a odložíme stranou do tepla.
Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, povaříme, zalijeme smetanou a podle potřeby ještě trochou vývaru a dobře povaříme.
Omáčku ochutíme citrónovou, kůrou a lžičkou zázvoru.
Přidáme lžíci másla a ještě chvíli povaříme.
Do omáčky vrátíme maso a necháme prohřát. -
Mandlové lupínky opečeme na suché pánvi lehce dozlatova.
Omáčku podáváme s kynutými knedlíky, porce na talíři posypeme mandlovými lupínky.
Kuchařka: Angel 666