
Suroviny
- naklíčený hrách ( např. podle návodu v poznámce )
- sádlo
- cibule nebo česnek
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme klínky cibule, naklíčený hrách a společně opékáme. Příliš hrachem nemícháme, spíš ho jen na pánvi prohazujeme, aby se neolámaly klíčky. Hotový pokrm osolíme, opepříme a jíme horký.
-
Pokud místo cibule použijeme česnek, přidáme ho (utřený) až téměř ke konci, aby dlouhým pražením nezhořkl.
Poznámka od kuchařky
Recept je z březnového Gurmetu, ale pučálku si pamatuji, dělávala nám ji babička ( většinou česnekovou variantu ). Prý se může dělat i nasladko, ale na to jsem si nikdy netroufla..:-)
Pro toho, kdo název slyší poprvé, ještě přidávám odkaz, co se o pučálce píše na wikipedii: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pu%C4%8D%C3%A1lka
Osvědčený způsob klíčení : http://www.toprecepty.cz/recept/9546-naklicena-coc…