
- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg vepřových kotlet vcelku
- 1 lžíce česnekové pasty
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- 1 sklenka světlého piva
- náplň:
- 250 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 5 žampionů
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Z vepřových kotlet vcelku vykrojíme kosti nebo maso odkrojíme od žeber a do masa prořízneme kapsu. Otvor i povrch potřeme česnekovou pastou a posypeme kmínem.
-
Mleté maso osmahneme v pánvi na jemně pokrájené cibuli. Podle potřeby přidáme trochu tuku, aby se cibule i maso dobře opekly. Ochutíme zázvorem, solí a pepřem, přidáme plátky žampionů a podusíme. Pak vmícháme vejce a necháme ho srazit.
-
Náplň vložíme lžící do připravené kapsy a otvor sešijeme nití.
-
Maso vložíme do pekáče, přidáme sádlo, zakryjeme a zapékáme. Podlijeme pivem, občas horkou vodou, přelijeme výpekem a pečeme doměkka.
-
Koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Podáváme s dušeným zelím a houskovými nebo bramborovýmí knedlíky.
Kuchařka: Klarak









